* * * * *

 Vegyél neki praxinoszkópot ITT!

* * * * *

.

*****

SURMAN EDIT

15 évig külön szakmai utakon jártunk, egyéni kiállításaink, bemutatkozási lehetőségeink voltak szűkebb és tágabb környezetünkben.2007-ben dolgoztunk először együtt közös munkán, az addigi barátságunkat tovább építettük közös szakmai gondolkodással.Célunkká tettük olyan terek létrehozását, olyan koncepciók megvalósítását, mely tükre lett és lehet emberi, baráti kapcsolatunknak, a világhoz való hozzáállásunknak, aktuális ízlésünknek, érdeklődésünknek, figyelmünknek.Álmainknak utat engedve hívtuk és kértük fel alkotótársnak azokat a művészeket, barátainkat (Lovasi András, Lovász Irén, Both Miklós, Kiss Tibor, Leskovics Gábor, Kiss Erzsi panchan), akik gondolatiságukban, művészetükben meghatározóak és fontosak, s akik részvételükkel, munkájukkal, előadásaikkal a kiállítások koncepciójához szervesen kapcsolódtak.A közös kiállításaink váza, melyre felépül a koncepció, egy olyan szándék, mely szerint mutassunk túl a tárgyak szimpla térben történő elhelyezésén, megmutatásán.
Az ember kiindul egy gondolatból, talál hozzá egy teret és a térbe pedig belehelyezi azokat a tárgyakat, amelyek viszik ezt a gondolatot. De nem csak a tárgyak testesülnek meg gondolatként, hanem a tér is kapcsolatba lép a tárgyakkal és a gondolat is a térrel.
Mindezek kapcsolatba lépése egymással reakciót jelent a másik kérdésére, rezonanciát a válaszra és ez általpárbeszédet épít ki gondolat, tárgy és tér között. Mindezen párbeszéd meghallására és megértésére az ember közbeavatkozó segítséget nyújt verssel, dallal, aktív jelenléttel. Ezen hatások, akciók együttlétével egy összművészeti és interaktív tér és idő keletkezik.
Őszi Reggeli egy barokk kertben
„Vízcsöpp iramlik egy kövér bogyóról,
és elgurul, akár a brilliáns.
A pompa ez, részvéttelen, derült,
magába-forduló tökéletesség.
Jobb volna élni. Ámde túl a fák már
aranykezükkel intenek nekem.”
(Kosztolányi Dezső: Őszi reggeli)
A barokk piknikkert történelmi és természeti terének jelentésére, lényegének hordozására reflektáló tárgyi világ teremtése, mely a kerámia tárgyakkal, madarakkal, virágokkal, termésekkel próbálja a tér adott és adekvát értelmét és lényegét közvetíteni.
Forrás: http://www.panbalkan.hu/land-art-park/surman-edit-es-simon-edina-keramiamuveszek/



Surman Edit, Simon Edina és Kiss Tibi kiállításmegnyitója


"Repül a hajó"


1 megjegyzés:

  1. -zs- says

    nagyonpicitürelmet....
    http://www.youtube.com/watch?v=CXuJGyGobMc


* * * * *

.

* * * * *

* * * * *

Képek a térről